Ouders


Ouderschap houdt in dat je je kind helpt om volwassen te worden. Volwassenen kunnen hun levenstaak aan. Ze begrijpen de verwachtingen van het leven en kunnen hun bijdrage leveren aan de samenleving. Tegelijkertijd is het zo essentieel om een liefdevolle band te hebben met je kind en om het kind zijn eigen ontwikkelingsfases te laten doorlopen. Veel ouders komen bij mij met de vraag: Hoe kan je dit op een gezonde manier doen?

Het is je wens om een goede ouder te zijn. De vragen die in de loop van de jaren binnen het ouderschap opkomen zijn uitdagend. Ik bied individuele hulp en advies en ook cursussen van 5 weken. De cursussen bestaan uit 5 bijeenkomsten á twee delen per keer. Met op de achtergrond de opleiding Ontwikkelingspsychologie werk ik met een eigen methode waarin onderdelen voorkomen als positieve discipline, consistentie bij het opvoeden, geweldvrije opvoeding, capaciteit, individualisme, seksuele ontwikkeling, focussen en veel meer.
Ouders krijgen uitleg over een onderwerp door een lezing, voorbeelden in audio, video en PowerPoint. Na een pauze start het tweede deel, waarin we samen zoeken naar antwoorden op individuele vragen die in de groep worden besproken. Een groep bestaat mestaal uit 5 ouders en 5 bijeenkomsten.

De cursus is inclusief koffie/thee, reader, workshop materiaal en boekenlijst. Voor individuele hulp en therapie voor kinderen én ouders (zie werkwijze) kunt u ook contact met mij opnemen.

Veelgevraagde cursussen zijn:
"Extreem actieve kinderen opvoeden" , "Gewetensvorming van kinderen", "Hoogbegaafde kinderen begeleiden", "Als een kind zich eenzaam voelt"
Voor deze cursussen adviseer ik snel in te schrijven.
Andere onderwerpen zijn:
"Metacognitive ontwikkeling", "de morele ontwikkeling van kinderen", „met mijn kind communiceren“.

Voor informatie, data, locatie, boekingen en vragen kunt u hier klikken of mij een e-mail sturen.
Ik bied deze cursussen aan in het Nederlands, Engels en/of Duits.Werken met
*Samen met Martine van Es, bekend als A-voir: Kijken Zien Leren, onderwijs adviseur en beeldbegeleider, werk ik aan een totaalpakket om kinderen binnen hun omgeving te helpen en te behandelen. Wij maken gebruik van verschillende methodes (oplossingsgerichte therapie, beeldbegeleiding, psychoeducatie, leerkrachtbegeleiding) voor leerkrachten op school en ouders thuis, terwijl ik ook het kind in een één-op-één basis begeleid.

Dit biedt bijvoorbeeld een goede en succesvolle uitkomst voor kinderen en adolescenten die met gedragsproblematiek worstelen. Ook kan het helpen om een negatieve spiraal te doorbreken in relaties tussen leerkrachten en kinderen en om een positieve groepsdynamiek in de klas te herstellen.
Neem contact met mij op als u geïnteresseerd bent in verdere informatie.Lezingen
*U kunt mij ook voor lezingen en colleges voor ouders en leerkrachten op uw school boeken.
Neem contact met mij op over het onderwerp van uw interesse.

Interessante Links
Ik heb een lijst gemaakt van links, boeken, video's en downloads die wellicht relevant of interessant voor u kunnen zijn. Ik probeer deze regelmatig te updaten, bijvoorbeeld nadat ik symposiums heb bezocht.

Klik hier voor links naar artikelen, downloads, boeken, video’s, speelgoed en algemene informatie.