Ouders


Ouderschap houdt in dat je je kinderen verzorging, liefde, aandacht, veiligheid en waardering geeft. Ouderschap betekent ook je kind en jongere begeleiden naar volwassenheid. Volwassenen kunnen hun levensdoelen bereiken. Ze begrijpen de verwachtingen van het leven en kunnen een bijdrage leveren aan de samenleving. Tegelijkertijd is het van essentieel belang om een liefdevolle band te hebben met je kind en het zijn eigen ontwikkelingsfasen te laten doorlopen. Veel ouders komen naar mij met de vraag: Hoe kunnen we dit op een gezonde manier doen?
Het streven om een goede ouder te zijn is begrijpelijk. De vragen die zich door de jaren heen aandienen in het ouderschap zijn uitdagend. Ik bied individuele hulp en advies, evenals cursussen van 5 weken. Deze cursussen bestaan uit 5 bijeenkomsten, elk opgedeeld in twee delen. Met een achtergrond in ontwikkelingspsychologie werk ik met een eigen methode waarin onderwerpen zoals positieve discipline, consistentie in opvoeding, geweldloze opvoeding, capaciteit, individualisme, seksuele ontwikkeling, focus en meer aan bod komen.
Tijdens de eerste helft van elke bijeenkomst wordt het onderwerp toegelicht door middel van een lezing en voorbeelden in audio, video en PowerPoint. Na een pauze volgt het tweede deel, waarin we samen op zoek gaan naar antwoorden op individuele vragen die in de groep worden besproken. Een groep bestaat meestal uit 5 ouders en er zijn in totaal 5 bijeenkomsten.

De cursus is inclusief koffie/thee, reader, workshop materiaal en boekenlijst. Voor individuele hulp en therapie voor kinderen én ouders (zie werkwijze) kunt u ook contact met mij opnemen.

Veelgevraagde cursussen zijn:
"Extreem actieve kinderen opvoeden" , "Gewetensvorming van kinderen", "Hoogbegaafde kinderen begeleiden", "Als een kind zich eenzaam voelt"
Voor deze cursussen adviseer ik snel in te schrijven.
Andere onderwerpen zijn:
"Metacognitive ontwikkeling", "de morele ontwikkeling van kinderen", „met mijn kind communiceren“.

Voor informatie, data, locatie, boekingen en vragen kunt u hier klikken of mij een e-mail sturen.
Ik bied deze cursussen aan in het Nederlands, Engels en/of Duits.Werken met
*Samen met Martine van Es, bekend als A-voir: Kijken Zien Leren, onderwijs adviseur en beeldbegeleider, werk ik aan een totaalpakket om kinderen binnen hun omgeving te helpen en te behandelen. Wij maken gebruik van verschillende methodes (oplossingsgerichte therapie, beeldbegeleiding, psychoeducatie, leerkrachtbegeleiding) voor leerkrachten op school en ouders thuis, terwijl ik ook het kind in een één-op-één basis begeleid.

Dit biedt bijvoorbeeld een goede en succesvolle uitkomst voor kinderen en adolescenten die met gedragsproblematiek worstelen. Ook kan het helpen om een negatieve spiraal te doorbreken in relaties tussen leerkrachten en kinderen en om een positieve groepsdynamiek in de klas te herstellen.
Neem contact met mij op als u geïnteresseerd bent in verdere informatie.Lezingen
*U kunt mij ook voor lezingen en colleges voor ouders en leerkrachten op uw school boeken.
Neem contact met mij op over het onderwerp van uw interesse.

Interessante Links
Ik heb een lijst gemaakt van links, boeken, video's en downloads die wellicht relevant of interessant voor u kunnen zijn. Ik probeer deze regelmatig te updaten, bijvoorbeeld nadat ik symposiums heb bezocht.

Klik hier voor links naar artikelen, downloads, boeken, video’s, speelgoed en algemene informatie.